Valmennuksen kautta voittoon

Teksti: Anna Kaija
Kuvat: Anna Kaija

Thomas Livingston pääsi Nuorten työllisyyspalveluiden työhönvalmennukseen. Valmennuksen päätteeksi hän sai työkokeilupaikan Terätoimituksesta. Pian kokeilu johti työllistymiseen Lahtipaketilla.

Thomas Livingston, 22-vuotias kunnossapitoasentaja, tuli Nuorten työllisyyspalveluiden asiakkaaksi kevättalvella 2015. Hän oli ehtinyt olla yhdeksän kuukautta työttömänä ahkerasta työnhausta huolimatta. Mutkan kautta hän kuuli työllisyyspalveluiden olemassa olosta ja päätti ottaa yhteyttä välittömästi. Käytyään työllisyyspalveluiden neuvonnassa hän saikin oman työhönvalmentajan, jonka kanssa aloitti aktiivisen työskentelyn.

Ensisijaisesti Thomas toivoi valmentajalta apua työhaastattelutilanteiden haltuun ottoon ja CV:n tekemiseen. Näiden lisäksi valmentaja opasti työhakemusten kirjoittamisessa ja kouluun hakemisessa. Thomas kertoo, että sai tukea ja monipuolista näkemystä, miten hakemukset kannattaa kirjoittaa ja millä tavoin voi erottautua muista hakijoista. Hän kokee myös, että valmennuksesta on ollut hyötyä kokonaisvaltaisesti.

”Olen saanut lisätietoa, miten töihin haetaan. Et mene vaatimaan vaan pyytämään ja kerrot, mitä voit tarjota työnantajalle”, Thomas summaa valmennuksesta käteen jääneitä asioita.

Valmennuksesta työkokeiluun, työkokeilusta palkkatyöhön

Terätoimituksen toimitusjohtaja Jarmo Lehtinen oli kuullut Matkalla duuniin! -palvelusta Lahden Yrittäjät ry:n kautta. Terätoimituksella oli tarve rekrytoida, joten Jarmo teki sivustolle ilmoituksen. Sen tekeminen sujui vaivattomasti.

”Ihan helppoa se ilmoituksen teko oli, kun minäkin sen sain tehtyä”, Jarmo kertoo naureskellen.

Thomas kiinnostui paikasta ilmoituksen perusteella, koska koki alan olevan likellä omaansa, ja Terätoimituksen Internet-sivutkin antoivat yrityksestä positiivisen vaikutelman. Työhönvalmentaja otti yritykseen yhteyttä ja Thomas pääsi haastatteluun, jossa hän teki Jarmoon vaikutuksen hyvällä ja asiallisella käytöksellään.

Työhönvalmentajan opastuksella tehtiin työkokeilusopimus. Kuukauden kokeilu johti pian Lahtipaketin hakemiseen.

Helppoa ilmoittamista ja tukea työllistämiseen

Rekrytointi Terätoimituksen edustamalla alalla on haasteellista, koska Suomessa ei järjestetä alan täsmäkoulutusta. Käytännössä työntekijät täytyy kouluttaa tehtäviin työn kautta, mikä voi viedä vuosia. Vaikka kyseessä ovat metallialan tehtävät, työntekijän tulisi ymmärtää myös puusepän työtä, sillä Terätoimituksen asiakaskunnasta valtaosa edustaa puusepänteollisuutta.

Jarmo on ollut tyytyväinen niin Thomakseen kuin työkokeiluun ja Lahtipakettiinkin.

”Tämä on hyvä systeemi, kun pääsee pienemmällä kulurakenteella testaamaan tekijää ja opettamaan häntä työhön”, Jarmo toteaa kokeilun ja palkkatukityön yhdistelmästä.

Thomas puolestaan viihtyy Terätoimituksessa ja näkee itsensä samankaltaisissa tehtävissä vielä tulevaisuudessakin. Kymmenen kuukauden määräaikaisen työsuhteen aikana Thomas ottaa työtä haltuun vanhemman työntekijän opastuksella. Hänen mukaansa työ on vastannut odotuksia, mutta paljon uutta opittavaakin riittää. Terätoimitus nimittäin huoltaa teriä moneen tarkoitukseen.

Heräsikö mielenkiinto?

Yrittäjä, liity palveluun ja hyödynnä Lahtipaketti sekä valmentajien tarjoamat palvelut heti. 

Nuori, etsitkö sopivaa ammattia? Pohditko opiskelumahdollisuuksia? Puuttuuko sinulta työkokemusta? Haluatko päästä näyttämään työhalusi työnantajille?

»Yrittäjä, lue lisää

»Nuori, lue lisää

(c) Copyright 2018 | Lahden nuorisopalvelut | Kaikki oikeudet pidätetään

Lahden kaupungin nuorisopalvelutNuorisotakuuLahden Yrittäjät ryLahden kaupunkiTE-palvelut Koulutuskeskus SalpausMediatalo ESA

Kerro kaverille >

Sivuston toteutus Imager