Työkokeilu vie Miloa eteenpäin

Teksti: Anna Kaija
Kuvat: Matti Liehu

21-vuotias ylioppilas Milo Keronen sai tilaisuuden kartuttaa työkokemustaan kauppakeskus Sykkeen R-kioskissa. Yrittäjä Tanja Rantsi on ollut niin tyytyväinen Milon työkokeiluun, että haluaa hänet Lahtipaketin avulla töihin vielä kesäksi.

Milo Kerosen tie R-kioskille kulki Nuorten työllisyyspalveluiden draamapajan kautta. Pajajakson jälkeen Milo halusi kokeilla jotain muutakin ja yhdessä työhönvalmentajan kanssa pohdittiin sopivaa paikkaa. Taiteelliset alat ovat lähellä Milon sydäntä, mutta häntä kiinnostaa myös asiakaspalvelu ja myyntityö. Valmentaja ehdottikin R-kioskia työkokeilupaikaksi, ja Milo innostui ajatuksesta.

Tuttu palvelu oli helppo valinta

Sykkeen R-kioskin Tanja Rantsille työkokeilukuviot olivat jo ennestään tuttuja, sillä hänellä oli ollut aiemminkin työkokeilija Nuorten työllisyyspalveluiden kautta. Tämän positiivisen kokemuksen siivittämänä hän uskalsi avata kioskinsa ovet myös Milolle.

”Se oli kertarysäyksellä: tervetuloa töihin!” Tanja kuvaa haastattelutilannetta.

Tanjasta työhönvalmentajan kanssa on ollut helppo tehdä yhteistyötä. Valmentaja vastaa kysymyksiin ja auttaa tarvittaessa paperiasioissa. Lisäksi Tanja kokee, että työkokeilun kautta voi löytää helmen ja kouluttaa sopivan työntekijän omiin tarpeisiinsa.

”Tämä ei kustanna kuin aikaa ja vähän vaivaa”, Tanja tarkentaa.

Lahtipaketilla jatkoa työkokeilun jälkeen

Kun Milo aloitti, häntä perehdytettiin kaksi päivää, kolmantena hän sai jo tehdä töitä itsenäisesti. Päivät ovat kiireisiä eikä ehdi ajatella, että väsyttäisi. R-kioskityö antaa myös monipuolista osaamista mm. erilaisten pelikoneiden käytöstä.

Tanjasta on tärkeää, että nuorille tarjotaan mahdollisuuksia ja he saavat kokemusta työelämästä. Hän on ollut todella tyytyväinen Milon työpanokseen. Sykkeen R-kioski onkin hakenut Milon työllistämiseen Lahtipakettia. Pian selviää, saako Milo tehdä kioskin kesälomatuuraukset paketin turvin.

”Yrittäjien pitäisi olla avoimia työkokeilun suhteen. Kannattaa itse olla yhteydessä Nuorten työllisyyspalveluihin tai ottaa nuori vastaan, jos tarjotaan”, Tanja rohkaisee myös muita Lahden yrittäjiä tarttumaan tilaisuuteen.

Lahtipaketin toteutumista odottaessa Milo jännittää myös yhteishaun tuloksia. Hän on hakenut kosmetologiksi, parturi-kampaajaksi ja kultasepäksi. Koska aloille työllistyy pääasiassa yrittäjäksi, on kaupallisen alan kokemuksesta hyötyä Milolle.

”Ottakaa nuoria, auttakaa meitä. Meistä tulee ihan mallikansalaisia, kun vähän autetaan”, Milo esittää toiveen yrittäjille, jotta muutkin saisivat mahdollisuuden.

”Menkää työkokeiluun, inhotkaa, rakastakaa, kokekaa! Siitä oppii ja saa ansioluetteloon täytettä”, hän puolestaan vinkkaa nuorille.

Heräsikö mielenkiinto?

Yrittäjä, liity palveluun ja hyödynnä Lahtipaketti sekä valmentajien tarjoamat palvelut heti. 

Nuori, etsitkö sopivaa ammattia? Pohditko opiskelumahdollisuuksia? Puuttuuko sinulta työkokemusta? Haluatko päästä näyttämään työhalusi työnantajille?

»Yrittäjä, lue lisää

»Nuori, lue lisää

(c) Copyright 2018 | Lahden nuorisopalvelut | Kaikki oikeudet pidätetään

Lahden kaupungin nuorisopalvelutNuorisotakuuLahden Yrittäjät ryLahden kaupunkiTE-palvelut Koulutuskeskus SalpausMediatalo ESA

Kerro kaverille >

Sivuston toteutus Imager