Robert sai mahdollisuuden näyttää

Teksti: Petra Göös

Robert Leksisin tie työelämään kulki nuoria työllistävän Lounaskahvilapajan kautta. Kokemusta yksityiseltä puolelta hän hankki pajatyöhön kuuluvan yritysjakson avulla. Kauppakeskus Triossa sijaitsevassa Arnolds-kahvilassa viettämänsä jakson Robert näki mahdollisuutena, joka kannattaisi hoitaa täysillä.

"Se oli mahdollisuus näyttää, että minusta on tähän työhön", sanoo Robert.

Hommansa hyvin hoitanut Robert palkattiin töihin jakson päätyttyä. Yrittäjä Raija Sunellin mukaan menettelystä oli pienelle yritykselle hyötyä taloudellisestikin.

"Jakson aikana pystyin kouluttamaan Robertin tuleviin työtehtäviin ilman palkkakuluja. Varsinaiseen palkkaamiseen sain työllistämistukea, joka järjestyi nuorten työllisyyspalveluiden ja TE-toimiston kautta sujuvasti", kertoo Raija.

Parempaa rekrytointia

Raija pitää nuorten yritys- ja työkokeilujaksoja monin verroin parempina keinoina rekrytoida uusia työntekijöitä kuin normaalia työhaastattelua. Muutaman haastattelun ja tapaamisen perusteella ei saa täyttä varmuutta henkilön soveltuvuudesta työhön ja työyhteisöön.

"Jakson aikana näkee, voiko henkilöön luottaa. Jos homma menee puihin, ja nuori ei esimerkiksi noudata sovittuja työaikoja, voi jakson lopettaa."

Raija uskoo, että Nuorten työllisyyspalveluiden kautta löytyy paljon motivoituneita ja innostuneita nuoria. Hän kehottaa ottamaan nuoria yrityksiin työelämäjaksoille, vaikka juuri sillä hetkellä ei olisikaan tarvetta palkata ketään.

"Rohkeasti vaan. Hyvät tyypit jäävät mieleen, ja sitten, kun tarvetta uusille työntekijöille tulee, tietää kenet kannattaa palkata."

Positiivisuus palkitaan

Robert aikoo palata vielä opiskelujen pariin. Nyt hän kuitenkin tekee töitä Arnolds-kahvilassa ja maksaa pois vanhaa opintolainaansa. Muita yritys- tai työkokeilujaksoille pääseviä nuoria hän neuvoo pitämään hyvän ja positiivisen asenteen päällä läpi koko jakson.

"Vaikka hommat tuntuisivat toistuvilta ja joskus tylsiltäkin, niin reipas mieli ja hyvä asenne kannattaa pitää päällä koko ajan. Se palkitaan", tietää Robert.

Heräsikö mielenkiinto?

Yrittäjä, liity palveluun ja hyödynnä Lahtipaketti sekä valmentajien tarjoamat palvelut heti. 

Nuori, etsitkö sopivaa ammattia? Pohditko opiskelumahdollisuuksia? Puuttuuko sinulta työkokemusta? Haluatko päästä näyttämään työhalusi työnantajille?

»Yrittäjä, lue lisää

»Nuori, lue lisää

(c) Copyright 2018 | Lahden nuorisopalvelut | Kaikki oikeudet pidätetään

Lahden kaupungin nuorisopalvelutNuorisotakuuLahden Yrittäjät ryLahden kaupunkiTE-palvelut Koulutuskeskus SalpausMediatalo ESA

Kerro kaverille >

Sivuston toteutus Imager