Nopea kohtaaminen yllätti

Teksti ja kuvat: Anna Kaija

Vuoden 2015 alussa toimintansa aloittanut Torix-kirpputori sai itselleen työntekijän Matkalla duuniin! -ilmoituksen kautta. Parissa viikossa löytyi asiakaspalvelusta innostunut nuori työkokeilija, joka kannatti palkata yrityksen leipiin Lahtipaketin avulla.

Torix Oy toimii Lahden Holmassa. Tuore yrittäjä Petri Eskelinen kertoo, että rekrytointi ei aina ole yksinkertaista ja saattaa vaatia monien paperien täyttelyä, jos haluaa hakea tukea työllistämiseen. Kiireisen työn lomassa voi tuntua ylivoimaiselta selvittää, miten byrokratian rattaat saisi pyörähtämään.

Kun Torixin kirjanpitäjä huomasi maininnan Matkalla duuniin! -palvelusta Lahden Yrittäjät Ry:n lähettämässä postissa, päätös tarjota ilmoituksella työkokeilupaikkaa nuorille oli helppo.Ilmoituksen jättämisen jälkeen asiat lähtivät rullaamaan yllättävän nopeasti. Pian Torix oli saanut itselleen työkokeilijaksi Jenna Vatasen, joka tätä nykyä työskentelee yrityksessä Lahtipaketilla.

Myös Jenna kokee palvelun toimineen nopeasti. Hän oli ehtinyt olla yhdeksän kuukautta työttömänä, kun kuuli Matkalla duuniin! -palvelusta. Torixin ilmoitus kiinnitti hänen huomionsa, koska hän pitää asiakaspalvelusta ja halusi siitä lisää kokemusta.

Jenna otti sivuston kautta yhteyttä Nuorten työllisyyspalveluihin. Hänelle järjestyi muutamassa päivässä sekä tapaamisaika työhönvalmentajan kanssa että haastattelu Torixiin. Seuraavana maanantaina hän jo aloitti työkokeilussa.

Turvallista nuorelle, vaivatonta yrittäjälle

Kaikki nuoret eivät etene yritykseen työkokeiluun yhtä nopeasti vaan osa tapaa työhönvalmentajaa useamman kerran. Palvelu räätälöidään nuoren tarpeiden mukaan. Jennan kohdalla nopea eteneminen oli oikea vaihtoehto, sillä häneltä vain puuttui sopiva työpaikka.

”Turvallisuutta toi, kun valmentaja oli kaikissa vaiheissa mukana”, Jenna kuitenkin täsmentää.

Työhönvalmentaja varmisti tapaamisen aikana Jennan tilanteen ennen työkokeiluhaastatteluun etenemistä. Lisäksi valmentaja auttoi niin työkokeilusopimuksen kuin Lahtipaketinkin täyttämisessä, mikä oli helpotus sekä Petrille että Jennalle.

”Helppo ja asiakaslähtöinen palvelu, johon ei tarvitse käyttää kohtuuttomasti aikaa, kun Matkalla duuniin! -ammattilaiset hoitavat asiapaperitkin viranomaisille valmiiksi”, Petri kertoo tyytyväisenä.

Petri haluaa kannustaa muitakin yrittäjiä Matkalla duuniin! -palveluun. Yrittäjän osalta vaaditaan hieman aikaa paneutua hakijoiden tilanteeseen ja työhönvalmentaja tulee hoitamaan papereiden pyörityksen. Senkään jälkeen yrittäjä ja nuori eivät ole omillaan vaan työhönvalmentaja tulee kokeilun aikana pistäytymään paikalle ja varmistamaan, että kummankin osapuolen mielestä asiat sujuvat hyvin.

Tulevaisuus avoinna

Torixissa on tällä hetkellä yksi työkokeilija ja pian aloittaa toinen. Työkokeilu on nuorille hyvä mahdollisuus näyttää kyntensä vaativassa myyntityössä. Petri peräänkuuluttaa työntekijöiltään oikeanlaista asennetta; työntekijän täytyy olla reipas ja toimeen tarttuva, myös asiakaslähtöisyys on tärkeää.

Jenna teki jo kokeiluaikanaan Petriin ja toisiin työntekijöihin hyvän vaikutuksen, mikä osaltaan edisti hänen työllistymistään yritykseen. Hänen työsopimuksensa kestää toukokuun loppuun. Sen jälkeen edessä voivat olla lisäopinnot, jos vain koulutuspaikka kevään yhteishaussa avautuu.

Heräsikö mielenkiinto?

Yrittäjä, liity palveluun ja hyödynnä Lahtipaketti sekä valmentajien tarjoamat palvelut heti. 

Nuori, etsitkö sopivaa ammattia? Pohditko opiskelumahdollisuuksia? Puuttuuko sinulta työkokemusta? Haluatko päästä näyttämään työhalusi työnantajille?

»Yrittäjä, lue lisää

»Nuori, lue lisää

(c) Copyright 2018 | Lahden nuorisopalvelut | Kaikki oikeudet pidätetään

Lahden kaupungin nuorisopalvelutNuorisotakuuLahden Yrittäjät ryLahden kaupunkiTE-palvelut Koulutuskeskus SalpausMediatalo ESA

Kerro kaverille >

Sivuston toteutus Imager