Niko sai vakiduunin, Ville kartutti työkokemustaan

Teksti: Anna Kaija

Matkapuhelimia korjaava Mobila Electronics Oy sai Lahden liikkeeseen kaipaamiaan lisäkäsiä. Niko Kekki työllistyi toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella ja Ville Isojärvi hankki itselleen lisää työkokemusta.

Mobila Electronics Oy tarvitsi työntekijää, kun Niko Kekki taas tuli nuorten työllisyyspalveluihin etsimään omaa polkuaan työelämään. Hänellä on taustallaan lukio ja 1,5 vuoden verran mediatekniikan ammattikorkeakouluopintoja.

Valmentajan kautta Niko pääsi haastatteluun Mobila Electronicsille. Lahden liikkeen myymäläpäällikkö Mika Lehto kertoo, että hänelle on syntynyt luottamus nuorten työllisyyspalveluihin. Nuoren tullessa yritykseen tietää, että nuoren lähtökohdat ovat kunnossa.

"Työnantajalla ei ole tässä mitään hävittävää", Lehto huomauttaa.

Perehtyjästä vastuunkantajaksi

Niko aloitti Mobila Electronicsilla maaliskuussa. Alkuun hän perehtyi erilaisten puhelinmallien käyttöön ja korjaukseen. Myöhemmin tehtäviin lisättiin puhelimitse ja sähköpostin välityksellä tapahtuva asiakaspalvelu ja viimeiseksi vielä myymälän puolella tehtävä työ. Nikolta nämä kaikki sujuivat hyvin.

"Haimme kaveria, joka pystyy tekemään kaiken. Nikon osalta kaikki meni ok, mikä tarkoittaa, että hän on optimaalinen työntekijä", Lehto kehaisee.

Kesäkuussa Nikolle tarjottiin toistaiseksi voimassa olevaa työsopimusta. Muutos toi hänelle lisää vastuuta, minkä hän koki positiivisena asiana. Tällä hetkellä hänellä on vastuullaan yhden puhelinmallin tilaukset ja korjaustyöt, mutta lisäksi hän on perehdyttänyt Mobila Electronicsilla kahta tuoreempaa tekijää.

"Ei olisi ihan heti uskonut, että näin nopeasti vastuuta annetaan", Niko toteaa.

Lehto kertoo huomanneensa Nikon olevan itsenäinen ja vastuullinen työntekijä, mikä vaikutti siihen, että työpaikkaa tarjottiin hänelle. Niko viihtyy työssään ja kertoo, että siinä oppii joka päivä uutta, koska jatkuvasti tulee uusia puhelinmalleja, joihin perehtyä.

Kokemuksen kautta varmuutta

Ville Isojärvi tuli nuorten työllisyyspalveluihin hieman Nikoa myöhemmin. Hänellä oli taustallaan ICT-asentajan koulutus ja hieman työkokemusta, mutta varsinainen oman alan kokemus puuttui. Hän pääsi Mobila Electronicsille haastatteluun ja tuli valituksi.

Aiempaa kokemusta Villellä ei puhelimien huoltamisesta ollut, mutta hän kertoo oppineensa Mobila Electronicsilla paljon; huoltotöiden lisäksi hän on hoitanut puhelimitse tapahtuvaa asiakaspalvelua eli toiminut teknisenä tukena sekä yritys- että yksityisasiakkaille. Kokemus on vahvistanut hänen käsitystään siitä, että hän on kouluttautunut oikealle alalle.

Myymäläpäällikkö Lehto kertoo, että Ville on ollut tarkka työssään ja osaa ottaa vastuuta. Hän harmittelee, ettei yritys voi tällä hetkellä Villeä työllistää pysyvästi, mutta mainitsee Villen olevan ensimmäinen vaihtoehto, mikäli töitä tulee lisää. Hän on myös luvannut suositella Villeä.

Hyötyä kaikille

Nuorten työllisyyspalveluiden kautta työllistämisestä hyötyvät sekä yrittäjä että nuoret. Jo ennen yritykseen lähtöä saa nuorten työllisyyspalveluista tietoa monista työelämään liittyvistä asioista ja valmentaja on tukena jakson ajan tarpeen mukaan. Yrityksessä työskennellessä puolestaan saa arvokasta työkokemusta ja mahdollisuuden näyttää omat kykynsä.

Niko kertoo, mitä on tärkeää muistaa, kun pääsee yritykseen:

  • "Ei myöhästele ja huomioi ennen kotiinlähtöä, onko työt vielä kesken. Se, että näyttää motivaation ja kiinnostuksen."
  • "Kannattaa aina kysyä, jos ei tiedä, ja kannattaa tehdä parhaansa", Ville puolestaan neuvoo.

Mika Lehto huomasi Mobila Electronicsin rekrytoinnin helpottuneen, kun hakijoita ei kerralla ollut kovin paljon. Nuorten työllisyyspalveluihin hän on ollut tyytyväinen.

"Tietää, että tulee motivoitunut kaveri", hän toteaa.

Itsenäiset, vastuuta kantavat ja innokkaat nuoret voivat hyvinkin työllistyä yritykseen. Lehto mainitsee, että tärkeintä on kiinnostus, varsinaisen työn oppii tekemällä.

Heräsikö mielenkiinto?

Yrittäjä, liity palveluun ja hyödynnä Lahtipaketti sekä valmentajien tarjoamat palvelut heti. 

Nuori, etsitkö sopivaa ammattia? Pohditko opiskelumahdollisuuksia? Puuttuuko sinulta työkokemusta? Haluatko päästä näyttämään työhalusi työnantajille?

»Yrittäjä, lue lisää

»Nuori, lue lisää

(c) Copyright 2018 | Lahden nuorisopalvelut | Kaikki oikeudet pidätetään

Lahden kaupungin nuorisopalvelutNuorisotakuuLahden Yrittäjät ryLahden kaupunkiTE-palvelut Koulutuskeskus SalpausMediatalo ESA

Kerro kaverille >

Sivuston toteutus Imager