Matkalla duuniin! yhdisti kaksi epäuskoista

Teksti ja kuva: Anna Kaija

Matkalla duuniin! -palvelun toimivuus yllätti sekä Point Pubin yrittäjän Kati Mäkisen että oman alan töitään etsivän tarjoilija Mimi Salmisen. Kaksi epäuskoista tahoa löysivät toisensa ja seurauksena syntyi työsuhde Lahtipaketilla.

Vanhan paloaseman tiloissa toimivan Point Pubin yrittäjä, Kati Mäkinen, sai kevättalvella kuulla mieheltään Matkalla duuniin! -palvelusta. Pubilla oli tarvetta työntekijälle, joten Katin mies ehdotti, että perinteisten rekrytointikeinojen sijaan tällä kertaa kokeiltaisiin uutta palvelua.

”Minähän en uskonut Matkalla duuniin! -höpötykseen ollenkaan”, Kati kertoo silloisista tunnelmistaan.

Samanlaiset fiilikset olivat alkuun myös Point Pubiin töihin päätyneellä Mimi Salmisella. Häntä kehotettiin käymään Ohjaamossa selvittelemässä työllistymismahdollisuuksiaan, mihin hän suhtautui hieman skeptisesti. Ohjaamon kautta hän pääsi kuitenkin Matkalla duuniin! -palvelun valmentajan juttusille. Kun Mimi kävi yhdessä valmentajansa kanssa tarjolla olevia työpaikkoja läpi, Point Pubin ilmoitus sai hänet välittömästi syttymään.

Kokeilu varmisti alavalinnan ja johti työllistymiseen

Point Pubin kriteerit työnhakijalle olivat tiukat, mutta Mimiä se ei pelottanut. Valmentaja järjesti haastattelun, eikä siitä mennytkään kuin hetki, kun Mimi oli jo kokeilupolulla oman alansa työpaikassa.

Kuukauden työkokeilua seurasi välittömästi työpolku Lahtipaketin turvin.

Vaikka Mimi on jo ammattikoulutettu, hän koki työkokeilun hyväksi. Työttömyysjakso oli saanut hänet epäilemään uravalintaansa. Lyhyt kokeilu Point Pubissa vahvisti, että hän on kouluttautunut juuri oikealle alalle.

”Sain varmistuksen, että ala on oma, ja sitten sain vielä työpaikankin”, Mimi summaa.

Mimi ei ole ainoa hyötyjä. Yrittäjänä Kati ei ole juuri ehtinyt lomia pitää, mutta nyt tänä kesänä hänellä on pitkästä aikaa mahdollisuus kunnolliseen kesälomaan.

Epäuskosta tyytyväisyyteen

Vaikka Kati ei alkuun uskonut, että Matkalla duuniin! -palvelu voisi toimia, kokemuksesta jäi hyvä jälkimaku. Ilmoituksen jättäminen oli helppoa, ja mikä parasta, kiireisen yrittäjän ei sen jälkeen tarvinnut itse tehdä mitään. Hän saattoi keskittyä työhönsä ja odottaa, että puhelin pirahtaisi. Kun puhelin sitten soi, oli tässä tapauksessa ensimmäinen haastateltava paikkaan sopiva. Paikkaa ei hakenut useampi kymmenen siihen sopimatonta henkilöä.

Myös Mimi on iloinen kokemuksestaan. Ohjaamossa hän sai kaikki sillä hetkellä tarvitsemansa palvelut. Kokonaisuuden kruunasi työsuhde, joka tarjoaa arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

”Olen ajatellut, että jossain vaiheessa voisin avata omankin baarin”, Mimi paljastaa.

Heräsikö mielenkiinto?

Yrittäjä, liity palveluun ja hyödynnä Lahtipaketti sekä valmentajien tarjoamat palvelut heti. 

Nuori, etsitkö sopivaa ammattia? Pohditko opiskelumahdollisuuksia? Puuttuuko sinulta työkokemusta? Haluatko päästä näyttämään työhalusi työnantajille?

»Yrittäjä, lue lisää

»Nuori, lue lisää

(c) Copyright 2018 | Lahden nuorisopalvelut | Kaikki oikeudet pidätetään

Lahden kaupungin nuorisopalvelutNuorisotakuuLahden Yrittäjät ryLahden kaupunkiTE-palvelut Koulutuskeskus SalpausMediatalo ESA

Kerro kaverille >

Sivuston toteutus Imager