Lunni Oy sai tsemppiboostia Lahtipaketista

Teksti: Anna Kaija
Kuva: Lunni Oy

Lunni Oy valmistaa mobiilisovelluksia ja pilvipalveluita, jotka tarjoavat yhtenä kokonaisuutena käyttäjälle täydellisen työkalun myyntiin. Asiakastiedot ovat aina käyttäjän mukana. Yritys palkkasi maaliskuussa kaksi nuorta tradenomia työpolun kautta Lahtipaketin hienoisella avustuksella.

Henri Hiljanen ja Maiju Hämäläinen ovat kumpikin tuoreita tradenomeja. Henri unelmoi alun perin näyttelijän työstä, mutta päätteli sitten, että voisi hyödyntää vahvuuksiaan myös kaupanalan tehtävissä. Nykyisin markkinointi on hänen juttunsa. Maijun tie on puolestaan ollut suoraviivaisempi; kauppa ja markkinointi ovat aina kiinnostaneet häntä.

Yrittäjä Markku Räisäseen Henri ja Maiju tutustuivat jo ennen Matkalla duuniin! -palvelun työpolulle lähtemistään. He ovat mm. kumpikin tehneet opinnäytetyönsä Lunni Oy:lle. Markku kertookin tämän vaikuttaneen osaltaan työllistämishaluihin.

”Tuli ajatus, että tuollaisten tyyppien kanssa olisi kiva tehdä duunia”, Markku selvittää.

Valmentajalta käytännön tukea, Lahtipaketista taloudellista

Henri ja Maiju ovat olleet tyytyväisiä omaan työpolkukokemukseensa. Työhönvalmentaja kartoitti heidän lähtötilanteensa ja auttoi heitä tarvittavien papereiden täyttämisessä. Nuoret pääsivät tapaamaan valmentajaansa hiljattain avatun Lahden Ohjaamon tiloissa, samalla käynnillä hoitui myös asiointi TE-toimiston kanssa.

”Oli tosi näppärää, että Ohjaamossa sai kaikki palvelut kerralla”, Maiju mainitsee ilahtuneena.

Myös Markku on kiitollinen työhönvalmentajalta saamastaan tuesta. Hän kertoo, prosessi oli miellyttävä eikä hänen tarvinnut tehdä muuta kuin allekirjoittaa paperit. Työhönvalmentaja huolehti byrokratian rattaiden pyöräyttämisestä. Markku arvosti myös sitä, että sai aina tuoreimman tiedon Lahtipaketista, kun työllistämistä vasta suunniteltiin.

Työhönvalmentajan antama käytännön tuki on tärkeää, mutta merkitystä on toki myös Lahtipaketista saatavalla taloudellisella kannustimella.

”Lahtipaketti on sellainen pieni tsemppiboosti. Tuntee, että ympäristö haluaa vähän kannustaa”, Markku summaa.

Nuorissa tulevaisuus

Vastavalmistuneiden työllistymistilanne ei ole aina helppo. Henri ja Maiju ovat kuulleet niin kaveripiiriltään kuin opettajiltaan, ettei työpaikkoja ole Lahden alueella tällä hetkellä kovin paljon tarjolla. Työn saatavuuteen vaikuttavat myös alavalinta, tuuri ja opiskeluaikana luodut suhteet työnantajiin.

Henrin ja Maijun kohdalla tilanne on hyvä. Heillä on nyt kummallakin toistaiseksi voimassa oleva työsuhde, jonka alkumatkaa Lahtipaketti tukee. Lunni on innoissaan rekrytoinnista. Markku kertoo nykyajan hengen olevan sellainen, että nuorten palkkaaminen on hyvä vaihtoehto. Vaikka nuorilla on yhä paljon opittavaa, heillä on myös yhtä lailla paljon annettavaa yritykselle. Startup-henkisyys on osa nykypäivän työelämää, ja nuorilta sitä löytyy.

”Nuoret ovat meidän toimialan tulevaisuudentekijöitä”, Markku muistuttaa.

Heräsikö mielenkiinto?

Yrittäjä, liity palveluun ja hyödynnä Lahtipaketti sekä valmentajien tarjoamat palvelut heti. 

Nuori, etsitkö sopivaa ammattia? Pohditko opiskelumahdollisuuksia? Puuttuuko sinulta työkokemusta? Haluatko päästä näyttämään työhalusi työnantajille?

»Yrittäjä, lue lisää

»Nuori, lue lisää

(c) Copyright 2018 | Lahden nuorisopalvelut | Kaikki oikeudet pidätetään

Lahden kaupungin nuorisopalvelutNuorisotakuuLahden Yrittäjät ryLahden kaupunkiTE-palvelut Koulutuskeskus SalpausMediatalo ESA

Kerro kaverille >

Sivuston toteutus Imager