Lahtipaketti auttoi Viestintätoimisto Mageenaa

Teksti: Anna Kaija
Kuvat: Matti Liehu

Lahtipaketti mahdollisti kuva-artesaaniksi valmistuneen Jaana Virrosen työllistämisen Viestintätoimisto Mageenaan. Hänellä oli jo aiempaa kokemusta parista oman alan työpaikasta ja vuoden verran hän oli toiminut freelancerina, mutta pysyvämpää työpaikkaa ei ollut vielä löytynyt.

Viestintätoimisto Mageena oli hiljattain tehnyt Etelä-Suomen Sanomissa julkaistun Matkalla duuniin! -palvelun mainoslehden. Tähän saakka yrityksessä oli ollut yksi graafikko ja joukko freelancereita. Ajatuksissa oli kuitenkin ollut, että toimistolle tarvittaisiin graafikon assistentti, joten Mageena jätti sivustolle oman ilmoituksensa.

Vaivatonta rekrytointia

Superhelppoa. Ei sitonut meiltä aikaa, Sane Keskiaho Mageenasta kertoo rekrytointiprosessista.

Ilmoituksen perusteella tuli muutama yhteydenotto. Jaana kutsuttiin haastatteluun, koska hänellä oli jo jonkin verran kokemusta. Lisäksi paljastui, että Jaana on kaksikielinen, mikä oli plussaa, sillä Mageenalla on suomen, englannin ja venäjän kielillä ilmestyvä turistiopas.

Jaana lähti suoraan työpolulle. Hänen palkkaamiseensa haettiin Lahtipaketti, joka koostuu TE-toimiston tarjoamasta palkkatuesta ja Lahden kaupungin myöntämästä Lahti-lisästä. Yhteensä nämä kaksi tukea muodostavat 50 % palkkauskustannuksista. Hakemukset kulkevat yhdessä paketissa ja samoin päätös molemmista tulee kerralla. Käsittelyssä kestää noin kolme viikkoa.

Lahtipaketin hakeminen oli Mageenalle helppoa. Yrittäjän vastuulla oli palkkauksen kokonaiskustannusten selvittäminen.

”Valmentajahan ne paperit täytti ja minulta tuli nimi alle”, yrittäjä Sami Keskiaho kertoo osuudestaan.

Lahtipaketti vaikutti ratkaisevasti päätökseen työllistää nuori, jolla on vain hieman oman alan kokemusta. Graafisella alalla vallitsevat tällä hetkellä työnantajan markkinat, joten osaavia ja kokeneita tarjokkaita on paljon. Lahtipaketin määräaikainen tuki palkkaukseen pienentää kuitenkin yrittäjän riskiä. Erityisesti pienelle yritykselle tämä on tärkeää.

Molemminpuolista hyötyä

Paketti ei ole ainoastaan yrittäjän etu vaan siitä on hyötyä myös nuorelle.

”Työnhakijan kannalta tämä on hyvä, pääsee töihin helpommin”, Jaana mainitsee.

Lahtipaketin avulla työn saanut nuori hankkii arvokasta työkokemusta. Jaana työskentelee Mageenan graafikon, Jenni Ahosen, assistenttina. Uusi työ vaatii perehtymistä, mutta Jaanalla on hyvä pohja, jonka päälle rakentaa. Jennin mukaan Jaana on hyvä apu ja helpottanut hänen työtään. Työssä on paljon opittavaa, mutta Jaana pääsee pikku hiljaa projekteihin sisään. Jaanalla on myös tulevaisuuden suunnitelmia kiikarissa; hän on hakenut Lahden ammattikorkeakoulun iltaopintoihin, sillä haluaa kehittää omaa osaamistaan.

Rekrytoinnista ja Lahtipaketista on jäänyt molemmille osapuolille positiivinen kokemus. Samalla tuli myös toteuttua nuorisotakuuta.

Ihan loistavaa. Toivottavasti mahdollisimman moni yrittäjä löytää tämän, Sane Keskiaho tiivistää.

Heräsikö mielenkiinto?

Yrittäjä, liity palveluun ja hyödynnä Lahtipaketti sekä valmentajien tarjoamat palvelut heti.

Nuori, etsitkö sopivaa ammattia? Pohditko opiskelumahdollisuuksia? Puuttuuko sinulta työkokemusta? Haluatko päästä näyttämään työhalusi työnantajille?

»Yrittäjä, lue lisää

»Nuori, lue lisää

(c) Copyright 2018 | Lahden nuorisopalvelut | Kaikki oikeudet pidätetään

Lahden kaupungin nuorisopalvelutNuorisotakuuLahden Yrittäjät ryLahden kaupunkiTE-palvelut Koulutuskeskus SalpausMediatalo ESA

Kerro kaverille >

Sivuston toteutus Imager