LADEC vinkkasi, Jousivesa palkkasi

Teksti ja kuvat: Anna Kaija

Rekrytoinnin haasteista puhutaan usein. Avoimeen työpaikkaan voi tulla satoja hakemuksia, sopivaa tyyppiä on vaikea löytää ja aikaa rekrytoimiseen on monesti vähän. Juuri tässä tilanteessa oli myös lahtelainen jousia valmistava yritys, Jousivesa Oy.

Yrittäjä Sirkku Vesa oli tapaamassa Lahden seudun yrittäjiä sparraavan Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n Krista Mäkelää ja tapaamisen aikana tuli puheeksi Jousivesa Oy:ssä jo tovin ollut piilotyöpaikka. Yrityksellä riittää työtä ja yhtä tekijää lisää oli kaivattu jo jonkin aikaa, mutta rekrytointiprosessiin lähteminen tuntui ajatuksena aikaa vievältä.

Helppo rekrytointi ilman isoa vaivaa

Krista on LADECissa Matkalla duuniin! -palvelun sanansaattaja. Niinpä hänellä oli uusi kortti hihassaan ja avaimet Sirkun rekrytointipulmaan.

”Meillä on suositus, että aina, kun yrityksellä on tekijälle tarvetta, katsotaan Matkalla duuniin!” Krista kertoo, miten kaksi yrittäjille suunnattua palvelua nivoutuvat yhteen.

Krista avasi Matkalla duuniin! -ilmoitustaulun ja esitteli sieltä Sirkulle ensimmäisen ilmoituksen. Tarjolla oli pätevä ja ahkera metallimies, ja juuri sellaista Jousivesaan kaivattiinkin! Krista laittoi viestiä palveluun, josta työhönvalmentaja soitti Sirkulle samana päivänä. Seuraavalla viikolla Sirkku haastatteli 22-vuotiaan levyseppähitsaajan, Aleksin. Hyvin pian Aleksi aloitti kokeilupolun yrityksessä.

Jousivesalle kuukauden kokeilupolku tarjosi mahdollisuuden Aleksin huolelliseen perehdyttämiseen. Jousien valmistamista ei nimittäin koulussa opita.

”Koska saimme kokeilijan ilmaiseksi, ajattelimme, että se velvoittaa meitäkin. Halusimme perehdyttää kunnolla”, Sirkku kertoo.

Koska kaikki sujui suunnitelmien mukaan, kokeilupolku muuttui työpoluksi Lahtipaketin tuella.

”Oli niin mutkatonta!” Sirkku summaa.

LADEC tarjoaa vaihtoehtoja oikeaan aikaan

Matkalla duuniin! -palvelu oli Jousivesan kannalta hyvä lisäys LADECin sparraukseen. Tieto palvelusta tuli juuri oikeaan aikaan eli, kun rekrytointitarve oli päällä. Krista ottaakin palvelun mielellään puheeksi yrittäjien kanssa.

”Ihan taukoamatta höyryän Matkalla duuniin! -palvelusta. Tämä on niin hyvä!” hän kehuu.

Moni yrittäjä saattaa epäröidä rekrytoinnin suhteen, mutta Krista rohkaisee, ettei heti tarvitse palkata. Nuoren kannalta voi joskus olla parempi, että pääsee ensin kokeilemaan alaa. Työpolulle voidaan siirtyä myöhemmin, mutta toisinaan nuori suuntaa esimerkiksi opintoihin.

Krista kehottaa yrittäjiä olemaan rohkeita ja pohtimaan omia mahdollisuuksiaan tarjota Matkalla duuniin! -polkuja nuorille.

”Aina kannattaa pysähtyä miettimään, miten voisi osallistua tähän. Tämä on kaikille, me tehdään yhteistä kekoa”, hän kannustaa.

Heräsikö mielenkiinto?

Yrittäjä, liity palveluun ja hyödynnä Lahtipaketti sekä valmentajien tarjoamat palvelut heti. 

Nuori, etsitkö sopivaa ammattia? Pohditko opiskelumahdollisuuksia? Puuttuuko sinulta työkokemusta? Haluatko päästä näyttämään työhalusi työnantajille?

»Yrittäjä, lue lisää

»Nuori, lue lisää

(c) Copyright 2018 | Lahden nuorisopalvelut | Kaikki oikeudet pidätetään

Lahden kaupungin nuorisopalvelutNuorisotakuuLahden Yrittäjät ryLahden kaupunkiTE-palvelut Koulutuskeskus SalpausMediatalo ESA

Kerro kaverille >

Sivuston toteutus Imager