Jere matkalla duuniin

Teksti: Anna Kaija
Kuvat: Matti Liehu

23-vuotias mediatekniikan insinööri Jere Piirainen valmistui Lahden ammattikorkeakoulusta keväällä 2015. Tuolloin hänellä ei vielä ollut työpaikkaa. Kaveri kuitenkin vihjaisi hänelle Matkalla duuniin! -palvelusta, jonne hän päätti rekisteröityä. Nuorten työllisyyspalveluiden työhönvalmentaja otti häneen yhteyttä ja pian hän olikin jo lahtelaisella Videomakersilla haastattelussa.

Vastavalmistuneen asema ei tällä hetkellä ole helppo ja varsinkin media-alalla vaatimukset ovat kovat. Mediatekniikan insinöörin opintojensa aikana Jere Piirainen on ollut töissä muun muassa pelialalla ja tv-tuotannossa. Lisäksi hän on tehnyt erilaisia keikkatöitä ammattikorkeakoulun kautta.

”Ei sitä vaan osaa olla tekemättä mitään”, Jere paljastaa itsestään.

Työnhakukin käy joskus työstä

Myös Jere on kohdannut haasteita työnhakutilanteessa. Hän kertoo opiskeluaikana lähettäneensä harjoittelupaikkaa etsiessään noin 70 hakemusta, joista vain kaksi poiki haastattelukutsun. Jere suositteleekin, että nuoret jaksaisivat nähdä vaivaa paikkojen haussa ja hankkisivat itselleen kokemusta jo opiskeluaikana. Se voi helpottaa työllistymistä myöhemmin.

Myös Videomakersin yhteyspäällikkö Nina-Maria Nykopp on samaa mieltä. Hän muistuttaa, että työnhakuun kannattaa valmistautua hyvin ja tutustua yritykseen ennalta. Omaa persoonaa kannattaa hyödyntää ja keksiä luovia tapoja markkinoida omaa osaamistaan. Itsestään voi tehdä vaikkapa videonja lähettää sen rekrytoijalle tavallisen hakemuksen ja CV:n sijaan.

Rekrytointi on haasteellista

Uuden työntekijän palkkaaminen on yritykselle aina uusi mahdollisuus mutta myös riski.Haastatteluissa näkee usein ihmisestä ainoastaan niin sanotun sunnuntaipersoonan, joka voi olla ristiriidassa todellisuuden kanssa. Lisäksi uuden työntekijän kasvattaminen juuri kyseisen yrityksen tarpeisiin – tiimin jäseneksi ja tuottavaan rooliin – vie oman aikansa. Tästä syystä Videomakersilla onkin koettu hyväksi Lahtipaketin tarjoama tuki työsuhteen alkuvaiheeseen. Paketin ansiosta yritys voi saada jopa 50 % tukea palkkauskustannuksiin.

Jere on työskennellyt Videomakersilla kesäkuun alusta ja ehtinyt tehdä jo vaikutuksen niin omaan työtiimiinsä kuin osaan asiakkaista. Hänen ensimmäisen työkuukauden aikana leikkaamansa mainoselokuva pyörii tällä hetkellä tv:ssä. Nina-Maria on ollut positiivisen yllättynyt siitä, miten nopealla aikataululla Jere on päässyt osaksi tuotantotiimiä ja oppinut ottamaan vastuuta. Jo aivan alkuvaiheessa sekä hänelle että Jeren työhönvalmentajalle tuli tunne, että Jere on vastavalmistuneeksi todella etevä.Tunne on osoittautunut oikeaksi. Toki Jerellä oli taustallaan myös suositus Lahden ammattikorkeakoulun opettajistolta.

”Ihmisen persoona ja talentti ratkaisevat näissä hommissa. Ja kokemus! Juuri sillä kokonaisvaltaisella duunimatkallahan Jere nyt on”, Nina-Maria huomauttaa.

Hyvän kokemuksen perusteella Nina-Maria rohkaisee lahtelaisia yrittäjiä käyttämään Matkalla duuniin! -sivustoa. Videomakers on aina liputtanut uusien ideoiden puolesta. Yrityksellä on pitkä kokemus oppisopimusopiskelijoiden palkkaamisesta ja Matkalla duuniin! on sille hyvää jatkumoa. Lahtelaisena yrityksenä Videomakers on ylpeä tästä ainutlaatuisesta palvelusta ja käyttää sitä mielellään.

”Tämä oli täydellinen ’match’: meillä oli juuri uuden ihmisen haku päällä ja Jere just sopivasti valmistunut – meille”, Nina-Maria toteaa Videomakersin Matkalla duuniin! -kokemuksesta.

Heräsikö mielenkiinto?

Yrittäjä, liity palveluun ja hyödynnä Lahtipaketti sekä valmentajien tarjoamat palvelut heti. 

Nuori, etsitkö sopivaa ammattia? Pohditko opiskelumahdollisuuksia? Puuttuuko sinulta työkokemusta? Haluatko päästä näyttämään työhalusi työnantajille?

»Yrittäjä, lue lisää

»Nuori, lue lisää

(c) Copyright 2018 | Lahden nuorisopalvelut | Kaikki oikeudet pidätetään

Lahden kaupungin nuorisopalvelutNuorisotakuuLahden Yrittäjät ryLahden kaupunkiTE-palvelut Koulutuskeskus SalpausMediatalo ESA

Kerro kaverille >

Sivuston toteutus Imager