Helokivi haastaa yrittäjiä nuorten duunimatkalle

Teksti: Anna Kaija
Kuvat: Juuso Lundahl

Helokivi Oy:n yrittäjä Kari Helokivi on ollut alusta asti mukana suunnittelemassa Matkalla duuniin! -palvelua. Suunnittelutyön luonnollisena jatkumona yritys jätti sivustolle oman ilmoituksensa. Ilmoituksesta kiinnostui Janne Laakso, joka oli haaveillut työstä kuljetusalalla pikkupojasta asti.

Helokivi Oy on kuljetusalan yritys, joka myös huolehtii autojensa korjaamisesta. Ilmoituksella haettiin nuorta kokeilupolun kautta korjauspuolelle töihin. 19-vuotias Janne Laakso, joka on peruskoulun jälkeen suorittanut armeijan kuljettajakoulutuksen, kuuli Matkalla duuniin! -palvelusta ja Helokiven ilmoituksesta TE-toimiston kautta. Hän otti palveluun yhteyttä ja hämmästyksekseen päätyi jo viikon päästä Helokiven korjaamolle työkokeiluun.

Kokeilupolulta työpolulle – korjaamolta kuljetukseen

Kuljetusala on ollut Jannen unelma pikkupojasta lähtien. Hän otti korjaamotyön vastaan ja hoiti annetut työtehtävät huolellisesti. Myöhemmin Janne kysyi itse, olisiko kuljetuspuolelle mahdollista päästä, joten hän sai kokeilun aikana myös mahdollisuuden toimia kuljettajan apulaisena.

Kun hyvää palautetta tuli sekä huoltopäälliköltä että kuljettajalta, Jannelle järjestyi kuljetusalan paikka ja kokeilupolku vaihtui työpoluksi Lahtipaketin tuella. Raha ei kuitenkaan ollut ainoa päätökseen vaikuttava tekijä vaan Jannen asenteella ja asiakaspalveluhenkisyydellä oli suuri merkitys.

Janne on ollut tyytyväinen Matkalla duuniin! -palveluun. Asiat toimivat nopeasti ja hän sai valmentajaltaan enemmän apua ja neuvoja kuin olisi itse osannut kysyä. Työkokeiluakin Janne pitää hyvänä, koska sen aikana pääsee katsomaan turvallisesti sekä alaa että työpaikan ilmapiiriä.

”Voi käydä myös niin kuin minulle, että saakin sen vakituisen työpaikan”, Janne lisää.

Kari toivoo lisää yrityksiä mukaan

Karille nuorten työllistyminen on tärkeä asia. Kun nuoret valmistuvat koulusta, ei nykyisin välttämättä ole työpaikkaa tiedossa. Kari toivookin, että myös muut yrittäjät ottaisivat rohkeasti nuoria työhön tai työkokeiluun. Nuorista löytyy paljon hyviä ja reippaita tekijöitä, joiden kannattaa antaa kokeilla siipiään työelämässä.

”Nuoriahan siellä kyllä riittää, mutta yritysten pitäisi nähdä tämä mahdollisuus”, Kari huomauttaa Matkalla duuniin! -palvelusta.

Karille rekrytointi on jättänyt positiivisen kokemuksen; Janne on lunastanut paikkansa kuljetustyössä. Helokiven korjaamolla työskentelee kaksi työntekijää, joista toinen on jäämässä eläkkeelle. Jannen siirtymän myötä korjaamon oppipoika siis puuttuu vielä.

”Pitäisi varmaan laittaa uusi ilmoitus nyt”, Kari pohdiskelee.

Heräsikö mielenkiinto?

Yrittäjä, liity palveluun ja hyödynnä Lahtipaketti sekä valmentajien tarjoamat palvelut heti. 

Nuori, etsitkö sopivaa ammattia? Pohditko opiskelumahdollisuuksia? Puuttuuko sinulta työkokemusta? Haluatko päästä näyttämään työhalusi työnantajille?

»Yrittäjä, lue lisää

»Nuori, lue lisää

(c) Copyright 2018 | Lahden nuorisopalvelut | Kaikki oikeudet pidätetään

Lahden kaupungin nuorisopalvelutNuorisotakuuLahden Yrittäjät ryLahden kaupunkiTE-palvelut Koulutuskeskus SalpausMediatalo ESA

Kerro kaverille >

Sivuston toteutus Imager