Burger City liittyi Yrittäjiin ja yllättyi iloisesti

Teksti: Anna Kaija
Kuva: Leena Karjalainen

Hiljattain Launeen Citymarketin tiloissa ovensa avannut Burger City löysi itselleen työntekijäksi 20-vuotiaan Kiia Sarvilahden. Yrityksellä ei alkuun olisi ollut tarjota Kiialle täysiä työtunteja. Yllättävä apu kuitenkin löytyi, kun Burger City liittyi Lahden Yrittäjiin: yhdistyksen jäsenet voivat hyödyntää nuoren palkkaamisessa Lahtipakettia.

Burger City on toiminut Citymarketissa nyt noin kaksi kuukautta. Yrittäjät Jenni ja Janne Artima kertovat, että aloitusvaiheessa yrityksellä on monenlaisia kuluja ja tilanne on epävarma, mikä vaikeuttaa työntekijöiden palkkaamista. Tarvetta osaaville lisäkäsille tiukka tilanne ei kuitenkaan poista.

Lahtipaketti toimi mahdollistajana

Lahden Yrittäjiin liittymisen jälkeen posti toi yhdistykseltä esitteen Matkalla duuniin! -palvelusta. Esite oli jo päätyä kierrätykseen. Kuin ihmeen kautta ravintolan kirjanpidosta huolehtiva Jenni kuitenkin päätti lukea sen. Tämä kannatti, sillä esitteessä oli tietoa Lahden yrittäjien jäsenille suunnatusta Lahtipaketista. Jenni laittoi viestiä Matkalla duuniin! -sivustolle ja sitä hoitavasta Nuorten työllisyyspalveluista soitettiin pian takaisin. Burger City halusi työllistää yhden nuoren kokopäiväisesti ja esitteessä mainittu Lahtipaketti kuulosti siltä, että se voisi olla tarvittava tuki, sillä se merkitsisi 50 %:n etua palkkauskustannuksiin.

Lahtipaketti voidaan hakea, kun sekä nuori että yritys täyttävät kriteerit. Nuorten työllisyyspalvelut auttavat hakurumbassa. Yrityksen tulee olla Lahden yrittäjien jäsen eikä taustalla saa olla verovelkaa. Nuoren on puolestaan oltava työtön 17-24-vuotias tai alle 30-vuotias vastavalmistunut lahtelainen tai nastolalainen. Leipuri-kondiittoriksi keväällä 2014 valmistunut Kiia täytti ehdot ja sai vielä suositukset aiemmasta työssäoppimispaikastaan.

”Hihkuin Jannelle, että me voidaan palkata vielä yksi työntekijä!” Jenni kertoo yhteydenoton jälkitunnelmista.

Kiia teki vaikutuksen ja sitoutui

Kiia kävi haastattelussa Burger Cityssä ja jäi heti mieleen hyvän asenteensa vuoksi. Hän olisi tullut töihin osa-aikaisestikin, mutta Lahtipaketin ansiosta Burger City pystyi tarjoamaan hänelle kokoaikaisen työsuhteen. Tuki kestää 10 kuukautta, jonka jälkeen on tavoitteena, että Kiia jatkaa työtehtävässään. Ravintolan esimiehenä toimiva Janne on ollut erityisen tyytyväinen Kiian oma-aloitteisuuteen ja tilannetajuun. Jannen mukaan Burger City ei ole vain normaali, jäykkä ravintola, vaan tarvittaessa mennään vaikka laskemaan lasten kanssa liukumäkeä. Samalla kun tehdään bisnestä, voidaan myös pitää hauskaa.

”Kiia palautti uskon nuoriin työntekijöihin. Kun on intoa, kaiken pystyy oppimaan”, Janne kehaisee.

Kiia viihtyy Burger Cityssä ja sitoutunut yritykseen. Hän haluaa jatkaa siellä työskentelyä niin pitkään kuin mahdollista.

”Yritysten kannattaisi uskaltaa ottaa nuoria töihin. Pitäisi luottaa nuoriin ja antaa mahdollisuus”, Kiia toivoo muidenkin puolesta.

Heräsikö mielenkiinto?

Yrittäjä, liity palveluun ja hyödynnä Lahtipaketti sekä valmentajien tarjoamat palvelut heti. 

Nuori, etsitkö sopivaa ammattia? Pohditko opiskelumahdollisuuksia? Puuttuuko sinulta työkokemusta? Haluatko päästä näyttämään työhalusi työnantajille?

»Yrittäjä, lue lisää

»Nuori, lue lisää

(c) Copyright 2018 | Lahden nuorisopalvelut | Kaikki oikeudet pidätetään

Lahden kaupungin nuorisopalvelutNuorisotakuuLahden Yrittäjät ryLahden kaupunkiTE-palvelut Koulutuskeskus SalpausMediatalo ESA

Kerro kaverille >

Sivuston toteutus Imager