Arvokas kokemus auttaa Aleynaa tulevaisuudessa

Teksti: Petra Göös

Kivimaan apteekki kauppakeskus Sykkeessä sai helpotusta tilapäiseen henkilökunnan tarpeeseen Aleyna Cifcistä. Aleyna puolestaan sai kaipaamaansa työkokemusta, sillä työkokeilujakson jälkeen hänet palkattiin sijaistamaan kesälomiaan viettäviä vakituisia työntekijöitä.

"Alussa työtehtäväni olivat rajoitetut, mutta mitä enemmän pääsin tekemään, sitä enemmän opin. Kesäkuukausien ajan tein kaikkia apteekin teknisen henkilökunnan perustehtäviä", kertoo Aleyna.

Olli Salin, Kivimaan apteekin proviisori, kertoo yllättyneensä positiivisesti siitä, kuinka sujuvasti kaikki meni. Hänen mukaansa työllistämiseen liittyvien paperitöidenkin määrä jäi kokonaisuudessaan pieneksi siitä saatuun hyötyyn nähden.

Valmentaja mukana

Laborantiksi valmistunut Aleyna hakeutui nuorten työllisyyspalveluiden asiakkaaksi, koska ei onnistunut löytämään töitä itse. Hänelle sopivaa paikkaa ryhdyttiin etsimään yhdessä valmentajan kanssa. Ollia tapaamaan Aleyna ja hänen valmentajansa menivät ensimmäisellä kerralla yhdessä.

"Valmentaja jäi tarkoituksellisesti taka-alalle tapaamisessa. Mieleeni jäin nuori, joka halusi saada töitä ja oli oikeasti kiinnostunut apteekkialasta. Työkokeilupaikan järjestäminen hänelle vaikutti mielekkäältä", Olli kertoo.

Antoisaa ohjaamista

Myös Aleynan perehdyttäminen ja ohjaaminen oli Ollin mukaan antoisaa ja hyvä kokemus koko henkilökunnalle. Hän itse antoi suuntaviivat Aleynan työtehtäville ja opasti työntekijänä olemisessa. Työn suorittamiseen liittyvän opetuksen Olli antoi apteekin kokeneen henkilöstön tehtäväksi.

"Uskon, että työn opettaminen uudelle henkilölle saa vakiintuneen henkilökunnan kyseenalaistamaan työtapoja ja tarvittaessa miettimään parannuksia töiden organisointiin", Olli sanoo.

Aleyna on iloinen apteekissa saamastaan arvokkaasta työkokemuksesta ja oppimistaan asioista. Hän uskoo niistä olevan hyötyä tulevaisuudessakin.

"Tällä hetkellä olen kotona ja hoidan pientä tyttövauvaani, mutta vauvan kasvettua haluaisin päästä töihin apteekkialelle joko koulun tai oppisopimuksen kautta. Kokemuksesta on silloin varmasti hyötyä."

Heräsikö mielenkiinto?

Yrittäjä, liity palveluun ja hyödynnä Lahtipaketti sekä valmentajien tarjoamat palvelut heti. 

Nuori, etsitkö sopivaa ammattia? Pohditko opiskelumahdollisuuksia? Puuttuuko sinulta työkokemusta? Haluatko päästä näyttämään työhalusi työnantajille?

»Yrittäjä, lue lisää

»Nuori, lue lisää

(c) Copyright 2018 | Lahden nuorisopalvelut | Kaikki oikeudet pidätetään

Lahden kaupungin nuorisopalvelutNuorisotakuuLahden Yrittäjät ryLahden kaupunkiTE-palvelut Koulutuskeskus SalpausMediatalo ESA

Kerro kaverille >

Sivuston toteutus Imager